UAB "Kėdbusas" pajamų ir sąnaudų apskaita ir analizė - Macijauskienė, Loreta (Lithuanian Academic Libraries Network (LABT), 2012)
Įmonė – tai pelno siekiantis ūkio subjektas. Įmonės pagrindinis tikslas iš savo veiklos gauti pelną. Tai yra pagrindinis įmonės veiklos rezultato rodiklis, kurio dydį įtakoja pajamos bei sąnaudos. Todėl, kad būtų pasiektas geras rezultatas, įmonei reikia didinti pajamas ir kiek įmanoma mažinti sąnaudas. Sąnaudų mažinimas įtakoja geresnius įmonės veiklos rezultatus, kas yra labai aktualu tiek įmonės valdytojams, tiek išoriniams vartotojams. Finansų valdymo magistro baigiamojo darbo tema yra aktuali tuo, kad pasirinktos įmonės UAB „Kėdbusas“ finansinė situacija yra būdinga daugumai tokio pobūdžio įmonių Lietuvoje, todėl buvo pasirinkta išanalizuoti įmonės pajamas ir sąnaudas, kad būtų išsiaiškintos nuostolingos veiklos priežastys bei pasiūlyti galimi problemos sprendimo variantai. Tyrimo problema. Kokią įtaką įmonės veiklos rezultatams turi pajamos ir sąnaudos bei jų apskaita. Tyrimo objektas. UAB „Kėdbusas“ pajamos ir sąnaudos, jų apskaita ir įtaka įmonės veiklos rezultatams. Tyrimo tikslas. Įvertinti įmonės pajamų ir sąnaudų įtaką įmonės veiklos rezultatams ir pateikti siūlymus pajamų ir sąnaudų optimizavimui. Tyrimo uždaviniai: 1. Atlikti pajamų ir sąnaudų sampratos interpretacijų analizę. 2. Pateikti pajamų ir sąnaudų sudėties, apskaitos bei pripažinimo teoriją. 3. Išnagrinėti įmonės apskaitos politiką, pajamų ir sąnaudų pripažinimą. 4. Interviu bei dokumentacijos analizės pagalba atlikti UAB „Kėdbusas“ pajamų ir sąnaudų SSGG analizę. 5. Atlikti įmonės pajamų ir sąnaudų... [toliau žr. visą tekstą] === A company – profit-making economics subject. The main objective of any company is to get profit from its activity. Profit is the main indicator of company work, which is influenced by incomes and expenses. Accordingly, to achieve a good result the company needs to increase its incomes and to reduce expenses as much as it can. Better results of company work are influenced by expense reducing, which is very relevant not only to directors but also to consumers. The subject of the Master‘s Work in Finance Management is actual, because financial situation of selected joint-stock company (JSC) „Kėdbusas“ is typical like in majority of such companies in Lithuania, so that‘s why authoress chose to analyse company income and expense in order to find out reasons of loss-making and to put forward a proposal about possible solutions of the problem. The problem of research. What is an influence of income and expense and their accounting for the company results. The subject of research. JSC „Kėdbusas“ income and expensediture, acounting and the influence for company results. The aim of research. To estimate the influence of income and expense for company results and to put forward a proposal for income and expenditure optimization. The tasks of research: 1. To do analysis of income and expense conception interpretation. 2. To offer the theory of income and expenditure composition, accounting and their recognition. 3. To analyse the accounting policy of company, its income and... [to full text]