Ανάπτυξη mobile εφαρμογής για τον προγραμματισμό ιατρικών εξετάσεων με υποστήριξη από ευφυές σύστημα - Δημόπουλος, Σπυρίδων Κωνσταντίνος (2015)
Το θέμα της διπλωματικής αφορά τη δημιουργία μίας mobile εφαρμογής για προγραμματισμό ραντεβού με γιατρούς και ταυτόχρονα πρόταση γιατρού από ένα ευφυές σύστημα με βάση τη συλλογή συμπτωμάτων. Ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει γιατρούς που είναι καταχωρημένοι στο σύστημα με χρήση της έξυπνης κινητής συσκευής του. Τα κριτήρια αναζήτησης είναι η πόλη, η ειδικότητα ο τύπος της ασφάλισης (ιδιωτική ή δημόσια). Τα αποτελέσματα εμφανίζονται σε μία λίστα ή σε χάρτη. Τα αποτελέσματα ταξινομούνται με βάση την απόσταση της θέσης του χρήστη από το κάθε ιατρείο. Στο χάρτη ο χρήστης επιβλέπει όλα τα ιατρεία καθώς και τη θέση του. Στη λίστα παράλληλα με τις πληροφορίες κάθε ιατρού εμφανίζεται η ημερομηνία και η ώρα του επόμενου ελεύθερου ραντεβού του. Ο ασθενής επιλέγει έναν ιατρό από τη λίστα και μεταβαίνει στο προφίλ του ιατρού. Εκεί μαζί με τις πλήρεις πληροφορίες του ιατρού εμφανίζεται ένα ημερολόγιο με τα διαθέσιμα ραντεβού του ιατρού. Ο ασθενής επιλέγει το ραντεβού που τον ενδιαφέρει και μεταβαίνει στην φόρμα προγραμματισμού ραντεβού. Εκεί συμπληρώνει τα στοιχεία του και το λόγο της επίσκεψης και ολοκληρώνει το ραντεβού.