ПОВЕДІНКА СПОЖИВАЧІВ НА РИНКУ ЕЛЕКТРОННОЇ КОМЕРЦІЇ З ТОЧКИ ЗОРУ ТЕОРІЇ ПОКОЛІНЬ - Тетяна Боднарчук; Олександр Свідер (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена аналізу особливостей та трендів споживчої поведінки представників різних поколінь за сучасних умов розвитку цифрової економіки та електронної торгівлі. Розкрито теоретичні основи поведінки споживачів, у тому числі, підходи до трактування поняття, види та етапи реалізації. Виокремлено загальні споживчі характеристики представників різних вікових груп. За допомогою даних веб-аналітики дано оцінку характеру та рівня інтеграції поколінь до сфери е-комерції. Проаналізовано результати власного соціологічного опитування різновікових груп споживачів щодо практики Інтернет-покупок. На основі проведеного дослідження визначено напрями адаптації Інтернет-маркетингу до споживчої поведінки поколінь, що є важливою детермінантою посилення конкурентоспроможності сучасного бізнесу.