La aporia de la democràcia per venir i la reafirmació de la filosofia - Patrice Vermeren (Enrahonar: Quaderns de Filosofia, 2012)
Aquest escrit presenta la relació entre democràcia, entesa com a referent de futur ila filosofia com anelante d'aquest futur per venir. Derrida, que va tenir part fonamentalen la concepció de la institució cosmopolita de la filosofia, va veure com aquella, la democràcia, no seria possible sense aquesta, la filosofia.