Засоби лікувальної фізичної культури в реабілітації дітей при бронхіальній астмі в умовах санаторію - В. С. Полковник-Маркова [Polkovnik-Markova V.] (Слобожанський науково-спортивний вісник, 2013)
Розглянуто актуальне питання постійно зростаючої захворюваності на бронхіальну астму, у тому числі серед дітей. Описано фактори ризику виникнення захворювання в дитячому віці. Підкреслено необхідність реабілітаційних заходів у даної категорії хворих, зважаючи на те, що бронхіальна астма може призводити до інвалідності. Охарактеризовано методичні підходи до застосування засобів лікувальної фізичної культури при бронхіальній астмі. Звернуто особливу увагу на особливості складання комплексів лікувальної гімнастики та проведення занять, виходячи із специфіки роботи із дітьми.