АНАЛІТИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ОБЛІКУ І КОНТРОЛЮ ВИКОНАННЯ ДОГОВІРНИХ ЗОБОВ’ЯЗАНЬ З ПОСТАЧАЛЬНИКАМИ - Anna Shot; Viktoriia Sivak (Економіка та суспільство, 2021)
Стаття присвячена актуальним питанням здійснення обліку і контролю за виконанням договірних зобов'язань з постачальниками. Наводиться аналіз та науково-теоретичне обґрунтування здійснення обліку зобов'язань з постачальниками. Дослідження здійснюється на прикладі філії ТОВ «Нестле Україна» «Нестле бізнес сервіс в Європі». Висвітлюються консолідовані статистичні дані фінансової звітності, а саме аналіз динаміки частки кредиторської заборгованості в сумі короткострокових і довгострокових зобов’язань, а також принципи співпраці компанії з постачальниками. Досліджуються ризики пов’язані із розрахунками з постачальниками та способи їх уникнення, а також наявні способи контролю за розрахунками з постачальниками. Пропонуються шляхи вдосконалення контролю за виконанням договірних зобов'язань з постачальниками на основі проведеного аналізу.