Вплив інформаційно-комунікаційних технологій на залучення студентів до спортивно орієнтованого фізичного виховання - (Oleg Olkhovy) Ольховий Олег Михайлович; (Volodymyr Temchenko) Темченко Володимир Олександрович; (Yuriy Petrenko) Петренко Юрій Михайлович (Слобожанський науково-спортивний вісник, 2015)
Мета: визначення впливу інформаційно-комунікаційних технологій на залучення студентів до регулярних занять спортивно орієнтованим фізичним вихованням. Матеріал і методи: у дослідженні задіяні студенти основного відділення 1–5 курсів Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна (n=36402). Методи: аналіз літературних джерел, формуючий педагогічний експеримент, соціологічні дослідження, математична статистика. Результати: експериментальними дослідженнями констатовано, що використання інформаційно-комунікаційних технологій в авторській моделі спортивно орієнтованого фізичного виховання вищого навчального закладу сприяло збільшенню кількості студентів, які займаються обраними видами спорту (рухової активності), на 14,4% (1463 особи). Висновки: використання інформаційно-комунікаційних технологій у навчальному процесі опосередковано сприяло збільшенню кількості студентів у спортивно орієнтованих групах.