ارائه و تحلیل الگوی رهبری تحول‌آفرین از منظر قرآن کریم - سید تقی موسوی; عبدالله توکلی; محمد تقی نوروزی (مدیریت اسلامی, 2022)
این پژوهش با هدف ارائه و تحلیل الگوی رهبری تحولآفرین از منظر قرآن کریم انجام پذیرفته است و در پی پاسخ به این پرسش است که الگوی رهبری تحولآفرین از منظر قرآن کریم چگونه است؟ برای پاسخ به این پرسش و برای استخراج مفاهیم رهبری به قرآن مراجعه و از روش تفسیر موضوعی و تحلیل مضمون استفاده شده است. برای استخراج مفاهیم و کدگذاری در ابتدا دو بار کل قرآن کریم مرور شده که 618 آیه شد. در پاسخ سؤال‌ها یافتههای تحقیق عبارت‌اند از 251 مضمون پایه، 48 مضمون سازمان‌دهنده و 7 مضمون فراگیر شناسایی شد. مضامین فراگیر در قالب مفاهیمی مانند مبانی فکری، اصول رهبری، رفتارهای تحولآفرینانه، بازخورد رهبری تحولآفرین، نتایج رهبری تحولآفرین و در نهایت مؤلفههای رهبری شکل گرفت. آنچه از مجموع آیات بررسی شده به دست میآید این است که در مواردی آیات قرآن کریم نظریات اندیشمندان مدیریت را مورد تائید قرار داده و در مواردی، نگاهی اصلاحی و در برخی موارد نیز نظریات خاصی ارائه میدهد که ناشی از جهانبینی متفاوت بین این دو دیدگاه است.