СТРАТЕГІЇ РОЗВИТКУ ІННОВАЦІЙНОГО ПОТЕНЦІАЛУ ПІДПРИЄМСТВА В УМОВАХ ЦИФРОВІЗАЦІЇ - Юрій Лисиця (Економіка та суспільство, 2024)
Стаття присвячена актуальним питанням обґрунтування стратегій розвитку інноваційного потенціалу підприємств в умовах цифровізації. Автором досліджено наукові підходи та досвід управління інноваційним потенціалом підприємства. У дослідженні використано загальнонаукові методи узагальнення, систематизації та класифікації, а також спеціальні методи стратегічного управління економічним розвитком. В статті обґрунтовано класифікацію стратегічних напрямків розвитку інноваційного потенціалу підприємства в умовах цифровізації. Це дозволило автору сформувати узгоджену сукупність факторів забезпечення ефективності стратегій розвитку інноваційного потенціалу. Сукупність факторів розробки та впровадження стратегій розвитку інноваційного потенціалу підприємства в умовах цифровізації включає орієнтири на підвищення конкурентоспроможності, оптимізацію процесів, пошук та впровадження інвестицій, адаптивність ринку. Домінування фактору активізації інноваційного потенціалу підприємства при його цифровізації у практичній діяльності підприємств дозволить сформувати відповідний механізм та стратегічний вектор подальшого розвитку.