Дефолт Греції: причини кризи і її наслідки для європейського співтовариства - Maryna Delini; Olga Krycyna (Cхід, 2013)
У статті розглянуто сучасний стан економіки Греції з урахуванням рівня її конкурентоспроможності, інвестиційного клімату, а також впливу міжнародних організацій і окремих країн на грецьку політику боротьби з кризою. Показано, що стрімке падіння показників розвитку країни (так само, як і інших країн Єврозони) зумовлено низькою ефективністю контрольних механізмів усередині самого ЄС. Визначено взаємозв'язок між усіма країнами Єврозони та країнами Азіатсько-Тихоокеанського регіону й Китаю, які також можуть постраждати внаслідок проблем регіонального дисбалансу ЄС.