بررسی تأثیر قابلیت‌ها‌ی ‌پویا‌ی ‌فناوری‌ اطلاعات بر عملکرد ‌شرکت‌های ‌کوچک‌ و ‌متوسط از طریق رابطه تعدیلگری رهبری ‌تحول‌آفرین و نقش میانجی قابلیت ‌نوآورانه - محسن رحمانی; مهدی زکی پور; حسین عابدی (مطالعات مدیریت و توسعه پایدار, 2022)
هدف از ‌این تحقیق، تعیین میزان تأثیر قابلیت‌ها‌ی‌ پویا‌ی ‌فناوری‌ا طلاعات و قابلیت ‌نوآورانه از طریق رابطه تعدیلگری رهبری‌ تحول‌آفرین بر عملکرد ‌شرکت‌های‌کوچک ‌و ‌متوسط و ارائه راهکار‌ها‌ی علمی‌ در‌ این رابطه جهت بهبود عملکرد‌ شرکت‌های‌کوچک ‌و ‌متوسط می‌باشد. جامعه آماری تحقیق حاضر، شرکت‌های‌ کوچک ‌و‌ متوسط‌ با عملکرد سریع و فعال در سطح استان قزوین می‌باشد. حجم نمونه بر اساس تکنیک معادلات‌ ساختاری که حداقل باید 5 و حداکثر ۱۵ برابر تعداد سؤالات پرسشنامه باشد 225 نفر از کارکنان شرکت‌های ‌کوچک ‌و‌ متوسط فعال در استان قزوین در نظر گرفته شد که به وسیله پرسشنامه‌ها‌ی استاندارد گردآوری شد. با تأیید پایایی پرسشنامه استاندارد با استفاده از روش پایایی ترکیبی، تنظیم نهایی برای نشان دادن اعتبار ابزارهای استفاده شده قبل از استفاده به پاسخ دهندگان انجام گردید. برای بررسی روایی گویه‌های پرسشنامه پژوهش، ابتدا از روایی محتوایی و سپس از روایی همگرا (ضریب آلفای کرونباخ) و روایی واگرا (بارهای عاملی) استفاده شده است. فرضیه‌ها با استفاده از مدل‌سازی‌ معادلات ‌ساختاری با روش حداقل ‌مربعات ‌جزئی و با استفاده از نرم‌افزار Smart PLS  و SPSS آزمون شد. در نتیجه، قابلیت‌ها‌ی ‌پویا‌ی ‌فناوری ‌اطلاعات تأثیر مستقیم، مثبت و معناداری بر قابلیت ‌نوآورانه و عملکرد ‌شرکت‌های ‌کوچک ‌و ‌متوسط دارند. همچنین، قابلیت ‌نوآورانه نیز تأثیر معناداری بر عملکرد ‌شرکت‌های ‌کوچک ‌و‌ متوسط دارد. رهبری‌ تحول‌ آفرین رابطه بین قابلیت ‌نوآورانه و عملکرد ‌شرکت‌های ‌کوچک ‌و‌ متوسط را تعدیل می‌کند. همچنین، تأیید می‌شود که قابلیت ‌نوآورانه در تأثیر قابلیت‌ها‌ی ‌پویا‌ی‌ فناوری‌ اطلاعات بر عملکرد ‌شرکت‌های ‌کوچک ‌و‌ متوسط‌ نقش میانجی دارد.