МІЖДИСЦИПЛІНАРНИЙ ПІДХІД У ПРОФЕСІЙНІЙ ПІДГОТОВЦІ МАЙБУТНІХ ПРОГРАМІСТІВ - В. С. Круглик; В. В. Осадчий (Педагогічна освіта: теорія і практика. Психологія, педагогіка, 2017)
Авторами статті розглядаються проблеми професійної підготовки майбутніх програміс- тів у контексті впровадження міждисциплінарного підходу. Наведено опис специфіки майбут ньої професійної діяльності програмістів на прикладі трьох типів професій за об’єктом праці («людина — техніка», «людина — знакова система», «людина — людина»). Застосування міждисциплінарного підходу у професійній підготовці майбутніх програмістів розглядається як частина процесу формування їхньої професійної компетентності через реалізацію зв’язків із дисциплінами гуманітарної, соціально-економічної, математичної та природничо-наукової підготовки.