تأثیر سرمایۀ فرهنگی بر خشونت اجتماعی - علیرضا حیدرنژاد (مطالعات فرهنگی پلیس, 2022)
هدف این پژوهش، بررسی تأثیر سرمایۀ فرهنگی بر خشونت اجتماعی در بین جوانان شهر مشهد است. پژوهش حاضر، ازنظر هدف، کاربردی و ازحیث جمع‌آوری داده‌ها، توصیفی و از نوع پیمایشی به‌حساب می‌آید. جامعۀ آماری این پژوهش را جوانان 15 تا 29 سال ساکن شهر مشهد تشکیل دادند که از بین آنها، به‌روش نمونه‌گیری چندمرحله‌ای با استفاده از فرمول کوکران با معیارهای نامعین، تعداد 402 نفر به‌عنوان نمونه انتخاب شدند. با توجه به پیمایشی‌بودن پژوهش، به‌منظور جمع‌آ‌وری داده‌ها ابزار پرسشنامه مورد استفاده قرار گرفت و از روش تحلیل همبستگی و رگرسیون در نرم‌افزار spss برای تحلیل داده‌ها بهره برده شده است. نتایج حاکی از آن است که بین ابعاد سرمایۀ فرهنگی (عینیت‌یافته، جسمیت‌یافته و نهادینه‌شده) و خشونت جوانان، رابطۀ معناداری وجود دارد. به‌علاوه، متغیر سرمایۀ فرهنگی جسمیت‌یافته با (350/0) درصد، سپس متغیرهای سرمایۀ فرهنگی نهادینه‌شده با (305/0-) درصد و متغیر سرمایۀ فرهنگی عینیت‌یافته با (290/0-) درصد به‌صورت مستقیم بر خشونت اجتماعی جوانان تأثیرگذار است.