Європейський суд з прав людини як чинник удосконалення забезпечення людських прав в Україні - A.M. Kuchuk (Аналітично-порівняльне правознавство, 2023)
Актуальність проблематики забезпечення людських прав обумовлюється її перманентним характером. Забезпечення людських прав стало не тільки моральним імперативом, але й ключовим показником розвиненості країн та їхньої готовності до взаємодії на міжнародній арені. Забезпечення людських прав є важливою складовою будь-якого демократичного суспільства. Від того, наскільки ефективно реалізуються права людини, залежить рівень свободи, справедливості у суспільства. Особливого значення набуває діяльність Європейського суду з прав людини., практика якого визнана джерелом національного права.