Інтелектуалізація як фактор забезпечення інноваційного розвитку економіки України - О. О. Другов (Фінансово-кредитна діяльність: проблеми теорії та практики, 2014)
Проаналізовано інтелектуалізацію економіки з позицій забезпечення інноваційного розвитку. Проаналізовано сучасні теорії економічного зростання, зокрема теорію міжнародної конкурентоспроможності М.Портера, визначено вплив інтелектуалізації на основні фактори, що забезпечують конкурентоспроможність кластеризованої галузі. Обґрунтовано напрями впливу інтелектуалізації на економічні процеси.