Rak anaplastyczny tarczycy u 14 letniego chłopca - Mieczysław Szalecki; Jolanta Nawrotek; Dariusz Lange; Elżbieta Skotarczyk-Kowalska; Beata Mogielska; Ewa Piątkowska; Irena Jałowiec; Izabela Biernacka-Florczak; Barbara Jarząb; Danuta Perek (Pediatric Endocrinology, Diabetes and Metabolism, 2005)
W pracy przedstawiono przypadek raka anaplastycznego tarczycy u 14-letniego chłopca. Za powyższym ropoznaniem przemawiają: krótki wywiad, przebieg kliniczny, brak efektów leczenia i wyniki badania histopatologicznego.