Učinki zgodnje ravnotežne rehabilitacije na funkcionalno izvedbo hoje pri bolnikih z motnjami ravnotežja po operaciji tumorja v zadnji lobanjski kotanji - Nataša Kos; Maruša Brcar; Marko Brcar; Tomaž Velnar (Zdravniški Vestnik, 2023)
Izhodišča: Prizadetost ravnotežnega sistema se pri bolnikih med izvajanjem funkcionalne hoje kaže kot kombinacija zaznavnih, okulomotoričnih, posturalnih ter avtonomnih simptomov. Namen raziskave je bil ugotoviti učinke specifične ravnotežne rehabilitacije na izboljšanje izvedbe bolnikove hoje.