МЕХАНІЗМ ФОРМУВАННЯ ФІНАНСОВИХ РЕЗУЛЬТАТІВ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВА - Inna Mikolekno; Vladislav Digtyar (Економіка та суспільство, 2021)
Досліджено механізм формування та підходи до проведення аналізу фінансових результатів сільськогосподарських підприємств. Розглянуто складові формування фінансових результатів діяльності підприємства. Узагальнено наукові погляди у сфері механізму їх формування та управління використання в сучасних умовах. Визначено, що завдяки аналізу можна осягнути склад, структуру фінансових результатів, вивчити дію факторів, що мають вплив на величину фінансових результатів. Вивчено, що принципи оптимальності вибору найкращого управлінського рішення діє в кожній окремо взятій ситуації по-різному, а також принцип гнучкості вимагає можливість системи управління враховувати зміни навколишнього середовища. Визначено, що користування аналітичними інструментами в управлінні фінансовими результатами суб’єкта господарювання має за мету оптимізувати їх розмір у вартісному вимірнику, забезпечити стабільність прибутковості та економічного нарощування.