ІННОВАЦІЙНИЙ РОЗВИТОК ТРАНСПОРТНИХ ПІДПРИЄМСТВ УКРАЇНИ - Ірина Кукушка (Економіка та суспільство, 2022)
Стаття присвячена особливостям інноваційного розвитку транспортних підприємств України. Досліджено суб’єктивні ризики, що виникають в процесі створення інновацій. Окреслено головні чинники низького рівня активності інноваційної діяльності транспортних підприємств. Зазначені фактори, які впливають на розвиток інноваційних процесів. Описано суть і роль екологічних інновацій. Також перелічено завдання, які забезпечать динамічне впровадження інноваційних процесів. Вказані принципи державної інноваційної політики. А також визначені напрями активізації інноваційної активності вітчизняних транспортних підприємств, серед них: посилення пільгового режиму для підприємств, що запроваджують інновації та замаються виготовленням інноваційних продуктів; удосконалення порядку кредитування інноваційної діяльності підприємств; стимулювання прямих іноземних інвестицій; сприяння переорієнтації зовнішньоекономічної діяльності на високотехнологічний експорт.